trečiadienis, vasario 22, 2006

N.Zelandijos katalikai boikotuoja „Pietų parką“

Katalikų Bažnyčios vadovai Naujojoje Zelandijoje ragina boikotuoti transliuotoją, ketinantį parodyti jų manymu „bjaurią ir neskoningą“ „Pietų parko“ seriją. JAV kuriamo animacinio filmo serijoje, pavadintoje „Kruvinoji Marija“, rodoma kraujuojanti Mergelės Marijos statula. Naujosios Zelandijos premjerė Helen Clark sako nemačiusi šio epizodo, tačiau girdėjo, kad jis „atstumiantis“, praneša bbc.com

Naudodamasis sukeltu ažiotažu televizijos kanalas C4 ketina paleisti į eterį šį šou anksčiau nei planuota. Minėta serija turėjo pasirodyti tik gegužę, tačiau žiūrovai ją išvys jau rytoj, vasario 22 dieną.

Naujosios Zelandijos katalikų vyskupai šeštadienį parašė laišką, raginantį pusę milijono šalies katalikų boikotuoti C4 ir jo antrinį kanalą TV3, kuris visai neseniai atsiprašė dėl daniškų pranašo Mahometo karikatūrų parodymo. Laiške rašoma, kad „spaudos laisvė nesuteikia leidimo kurstyti neapykantą religiniu, rasiniu ar lyčių pagrindu“.

Kompanijos „TV Works“, kuriai priklauso C4, vadovas Rickas Friesenas mano, kad tie katalikai, kurie jaučia, jog „Pietų parkas“ gali sugadinti jiems nuotaiką, paprasčiausiai turėtų nežiūrėti šio filmo.

Premjerė H.Clark pridūrė, kad kanalas turi teisę rodyti šią programą, tačiau prieš tai turėtų gerai pagalvoti, ar neigiama reakcija nebus pernelyg didelė. Kai ši serija pasirodė JAV, ji ten taip pat sulaukė neigiamo vertinimo.

Nuorodos:

Delfi: http://whatson.delfi.lt/news/eteris/article.php?id=8839305

Delfi komentarai: http://whatson.delfi.lt/news/eteris/article.php?id=8839305&com=1

Komentarų nėra: